Total Patients In Ward

Daisypath cik Misi and blog Awesome

Daisypath Friendship tickers

February 08, 2012

-Facts Ab0ut Me-

Hye kesayangan semua !


Tetibe lak gambo si petak nih :p



Well, utk blogger baru macam aku nih memang korang dapat tengok sekerat dua jela entry (--')
Sory sangat, aku kene blaja lebih lagi from mentor aku, cik Zalikha =) Al maklumla, kite ni bukannye pandai mane nak berblog nihhh. HUHU. Tapi takat cket2 bolelaaa an ?  Yela, egt senang ke nak wat ? smpai xtido aku di watnye tau x. Pastu, pastu, aku kan kadang-kadang tuh ley jadi migrain nak pikir idea :(
*kesian kn ? kn ?


Eh,eh ! Da lari entry da aku nih. Haiihh.


Ehemm ! So, as a JUNIOR dlam dunie blog nih and f0r korang kenal aku lbih dlam, dengan berat atinye aku expose cket kat korang sebe cket sal aku :) * 0key, entry ni atas cadangan someone yg mane secare jujo aku malu nak post ! 
For those yang kenal ngn aku, maybe diorang taula cket sal aku. TETAPI ! x semue okeyyy. Haha :D Aku tak reti nak describe dri aku ni cmne. N for dat reas0n, aku ade la jugak tnye beberape kawan aku. Setelah di tolak tambah kali bahagi sume, baru aku tau ni la diri aku =) Tapi xsemua ade ok, juz yg paling di hghlightkan jerr ! Enjoy !


1) BANYAK CAKAP. 
Yang nih memang aku ngaku (-__-')  Ko bayangkn, aku penah dok menceceh ngan rumate aku mase kt matrik smpai kul 3 pg !! Haa yang tuh xpelakn, orang kate ape ? *Luangla mase berharge dgn org tersayang*
Habis yg ni plak camne ? Macam aku penah bgtahu kat entry aku dlu tuh,

"Nadiaaaaa...! Borak ape tuh ? Pandang depan nih ! "


Kat kelas org dok blajaq, aku plak bantai menceceh. *pliz, jangan ikut mcm ni.


2. SUKA GIGIT KUKU.
Errkk. *mesti korang bace then wat muke jelik an ?*  Well, ni adalah FAKTA. Alah, aku bukannye perfect sangat kotttt. Entah2 ade je orang len yg bukan takat gigit kuku jari, skali ngan kuku kaki pon die kekahkan ! Aku xdekan, xdekan ? Haaa..
Tapi aku xdela slaaaluuuu wat bende ni. Kadang-kadang tuh time mengelamun, ( akukan suke berangan, bak kate adek aku =,=' ) eh tetibe da TERgigit. So, xleh salahkn aku la. *muke xbesalah.


3. TAK RETI DUDUK DIAM.
Okey, ape yg dimaksudkan dgn nih ?? Kalau korang nak tau, aku ni nak kate ade ciri2 wanita melayu terakhir, kang ade yang geli ketiak. Tapi nak kate aku ni kasaq sgat, xjugak. Kalo x, xde maknela aku nak inv0lve diri aku dalam bidang ke-Misian nih.
Masalahnye skang, ( cheh ! cam besau nau masalahnye ! ) aku memang TAK SUKA duduk secre stret kaki melunjur tuh. Ala, yang sopan uhh. Aku kalo duduk atas kosi, xsah kalo x bersila kat ats tuh ! X pun, ko tgokla japgi, aku macam panas punggung xreti dok diam. Ni lah aku, nak wat caneee. Hee:D



4. CENGENG @ KUAT MENANGIS.
Emmmmm.....Bagi aku, bende ni normal. Tapi aku ni over cengeng T___T
Aku egt lagi mase aku kecik2 dulu. Mama ngan papa memang lemah time nak mara aku bile aku degil. Mane taknye, baruuuu je start muqadimah aku dah meleleh...*adek2 aku kat belakang pon get ready nak meleleh, supaye nnti diorang pon xkene mara (-,-')  Alahai, innocence gile mase tuh.


Cehh, dan2 je tayang gambo time kecik2 :D

Sebelum tuh. Korang nmpak kan gambo aku kat atas nih ? Comey ? Lawa x ? HAHA ! Gile aku ni tnye2 orang bende yang xnyata. Haaiihh.
Blik pade tajuk asal, ble dah besau ni, egtkan cam jadi more stronger laa konon. Tapi hampeh. Ade je bende yang aku terase cket, ape ke, tup2 da meleleh air mate aku yang bak embun pagi bute tuhh. *chewahhh !
Mama aku pon sndri ckap aku ni LEMBIK~ Demam x seberape, lorat2 kol mama nanges2 ngadu segale bagai. Addooiiiyai.

Tapi siyes. Aku mudah untuk menanges atas segale sebab ape pon. Emm.


5. GILE K-POP.
0hhooiiii...!! Hok ni meme la aku suke ! Nak2 bile tgok hero2 hensem dan comey2 tuhh :D. 0key, termasuk skali heroin die laa *lalala~
Xde k-pop, maka tak completela aku ase hari2 aku nih. HAHA. Kengkawan aku bole ckap aku ni gile manusie2 mate sepet tuh sbabnyee....Haa, bnde alah yang aku gune skang utk berblog nih. BERUKBEN.
Juz imagine, aku bole gune tak smpai sebulan BB aku nih then tgok2 quota da habis. Tau sebulan bape quota utk MAXIS BB aku nih ? 6GB bersamaan dgan RM98.00-
But I've used it smpai 0ver limit dgan hanye tak smpai 30 hari ?! Mane pegi quota berukben banyak2 tuh Misi Nadia 0iii ??
Aliran quota tersebut telah habis di lagu2 yang aku amek kat 4SHARED, video2 dari YOUTUBE, 0nline watching movie n variety show kat KSHOWNOW, blablabla...


Sape yang xtahan tgok macam2 muvie yg listed tu kan ??


Lagi satu yang nih. Febret grup kotttt !


Thennn, da tgok video, nak gak lagunye so nnti ley dgar kat henpon pkai sumbat telinge tuh kn ?


JADI ! jangan salahkan aku okeyyy ^o^  *pasni aku ase nak post entry sal k-pop ah. HAHA :D !


Misi nak tumpang laluu >_<



Adehh. Penat tangan nak type banyak2 lagi. So aku ase ckup kan ? Hee~! Papepon, aku tersangatla puas hati n bersyukur utk sgale kurniaan yang elok ke, cacat ke, slack cket ke yang ade kat aku skang...
Allah itu ciptakan n kurniakan sesuatu utk kite atas alasan dan sebab2 tertentu. Even bende tuh buruk, maybe ade keistimewaan laen ? Contoh cam aku.
Even aku ade lesung pipit sebelah jerr, tapi xbermakne xmenarik kan ? Kan ciptaan Tuhan itu semuanya menarik dan cantik ? Kn ? *HAHAHA ! AYAT TA BLEY BLAH LA NAD ! errkk~
Watever is, JANGAN SESEKALI BANGGE DENGAN APE YANG KITE ADE ! At d end, kite semua dok kat tmpat yg same jgak okey ? Be Blessed Alwez, Aminnn...~


0kela. Sayang korang, assalamualaikum...:)

4 comments:

Copyright Reserved: simisimolek.blogspot.com