Total Patients In Ward

Daisypath cik Misi and blog Awesome

Daisypath Friendship tickers

February 21, 2012

Perlu ke macam tuh ?



Bekerja, belajar, dan melakukan tugas seharian. Itulah diri aku sebagai seorang student nurse, pengawas, and bendahari kelas. Yaa, amat memenatkan. But it's okey. And of kos, kerja yg kite lakukan perlulah bersistematik. Mean, perlu ade susunan yg betul, planning yg smooth and cara kerja yg berhemah. Kite ade ketua, ade juge bawahannye.

Tapi, bile ade ketue, ade jugak sistem kerja yg tersendiri kan ? Ade demokratik, autokratik, etc etc. Errkk, macam mane pulak jenis sistem yg perlu untuk kite ampu, or bodek, or gedik-II ngan ketue kite tuh? *Yeah, dah bodek segale bagai barulah nampak yg kau ni kerja bagus and perrrrfect !*

Okeyy, actually nih laa topic yg aku nak bebelkan. 

Aku da start nak naek angin nih. *heww* Aku boleh nak wat kerja yg kau suruh. Tapi perlu ke aku nak 'Kipas-kipas' kau dulu ? Seriously, aku tak minat macam tuh. Betul nih aku cakap, memang ade sesetengah orang suka diri die di lambung-lambung macam nak lambung kat atas bumbung tuh, baru laa die boley nampak pengorbanan or kerja yg orang tuh buat. 

DAMN IT OKEYY.

Well, aku tak akan cakap bende nih kalau aku tak rase. Tapi aku tak nak laa mention sape, ape, and camne. Aku ngaku, aku TAK PERFECT. Even so, aku takde laa nak gunekan care 'mengipas' kat orang untuk nampak perfect ! Aku adalah aku . Yaa, aku tak nak jadi orang yg laen. Mean, hipokrit ! When I say yes, mean yes. If no, really no. Aku takde laa nak ikot orang tuh semate-mate nak nampak perfect kat mate die sedangkan ape yg aku buat tuh sangat laa tak rasional. Kalau aku tak tahu or tak betol, aku takde nak sorok kelemahan aku tuh ngan bodek-II kat kauuu.

Kau ade ? *orang puji kau sebab nak dapat habuan laen derr !*


Up to you. Kalau kau nampak aku kerja xbetol, padahal benda tuh okeyy, suke ati kau laa nyah~ Yela, sebab aku kan tak suke nak bodek-II kau nih. Yang penting, Allah nampak kerja aku, ikhlas aku, and kesungguhan aku. Kalau buat kerja betol tapi hati tak ikhlas and ke laen tak gune jugak kan ? Wallahualam.
Yang penting jadi diri sendiri ye tak ? Peace !


Okeyla. Sayang korang, assalamualaikum...!

No comments:

Post a Comment

Copyright Reserved: simisimolek.blogspot.com