Total Patients In Ward

Daisypath cik Misi and blog Awesome

Daisypath Friendship tickers

February 14, 2012

Valentine's Day ? Ouh, Pelizzz~!


Eh, VELENTINE'S DAY larrhh harrii niii...~! Nak kol baby I, nak kol baby I ! Nak cakap babyyyyy, I LOVE YOU DAMN SOOOOO MUCH !! Nak jumpe pegi jalan-II, makan ice-cream, blablabla.... ! Ouh, tak sabar nyee I !!!! Youuuu allll, romantik tak kitorang ? Romantik tak ? Ade cute macam nih kan ? kan ?


APE KEJADAH MENATANG HARAM KAU CAKAP NIH 0_O ?

Ahaaarrkkkss~! Geli weh bulu roma aku kalau dengaq macam tuh ! Eh, kau tau tak bende tuh HARAM sambut ?? Kasih sayang setiap hari boley bagi, boley dapat. Watpe siap-II nak sambut wish sane, wish sini, segale bagai ? Tau tak ape peristiwa di sebalik hari mangkuk yg kau sambut tuh ? Especially for the muslims. 


Dah jelas ? Ke nak suh aku gosok mate engkau-engkau ( yg sambut tuh ) dengan berus dawai kat dalam baldi aku yg aku selalu gune untuk basuh kasot skola *errkk, kasot pegi kelas seragam ngan uniform yer* tuh ke ?
Tapi ade je segelintir umat ISLAM masih menyambut hari mangkuk nih. Ntah ape bende yg bez pon aku tak tau (-,-') Apesal ? time tuh kalo sambut dapat free gift eh ? Ape tuh, dapat kete sebijik macam TOYOTA VIOS yg dah lame aku nak tuh ? *Okey, contoh jer.*
Oh, oh ! Takpon, dapat percutian selame sebulan pegi MAKKAH ?? *wat haji laa weyhh !*




Daaaaa~! Sory to say, AKU TAK MINAT LAA WEYH ! Haa, memang aku ade kapel iaitu Mr.Iskandar hok comey lote tuh. TAPI, aku ade lagi kesedaran tak sambut benda-II camnih. Untuk ape sambut ? Untuk tambah dose kite banyak-banyak yg dah memang bertimbun tuh ke ? Nauzubillah...
Aku bukan nak berlagak baek, neither nak tunjuk aku paling suci dari segale dose. Tak same sekali. Tapi, aku cakap untuk kite same-II sedar tentang hari mangkuk yg tak berfaedah tuh. Ye, kite terlepas dari menyambutnye. Well, Alhamdulillah....*moge-II Allah selalu lindungi hati kite untuk benda-benda macam tuh :')*


Ya ! Inilah yg patot kite lakukan ! Bak kate penceramah yg penah datang kat kolej aku, contoh macam hari MAULID NABI. Kite nak berarak ke, kenduri besar-besar ke, buatla ! Orang awam, Tuhan, langsung tak pandang aneh, serong, or tak suke kat kite. Why ? Sebab itu hari kite mengingati Nabi kite. Kalau hari mangkuk nih ? Pegi jahanam derr~

So, rase cam dah puas aku melepaskan segale rase hati aku yg sememangnye tak puas hati ngan bende nih. *sory derr, aku geram sangat coz aku penah nampak 2 ekor alien sambut bende nih dalam wayang !*
Akhir kate : Kawan-kawan, INGAT ! Haha. Da macam upin ipin dah :D
p/s : Sayang-sayang semue ! sory if bahase kasar ! Aku cam TER-emo lak cket T___T


Okeyla. Sayang korang, assalamualaikum...!

No comments:

Post a Comment

Copyright Reserved: simisimolek.blogspot.com