Total Patients In Ward

Daisypath cik Misi and blog Awesome

Daisypath Friendship tickers

May 22, 2012

Blog Review : They inspired me !



6 Februari 2012

Alkisah bermula bila si budak pendek and tak berape gemok *aharrkkss~* gedik-gedik tangan and mate stalked belog orang. Hati nih beriya and mengade nak wat belog gak. Tapi disebabkan faktor malas and busssyyy laa konon, niat dibatalkan. Ikutkan nak test laa wat satu post just untuk tatapan sendiri. Saat jejari yang tak berape runcing menaip bagai orang pro, datang laa 2 orang budak kurus and pendek macam budak yang gedik mula-mula tadi dok menyibuk memujuk rayu suruh si gedik wat belog. Termakan pujukkah si gedik itu ?


Okeyyy. Aku yang sememangnye mengade and gedik dalam hati nak wat belog nih, konpem laa ikut cakap budak 2 orang tuh kan ? Siyesly, aku tak reti nak bertatabahasa bunga-bunga macam blogger laen. Sumpah aku kaku beb ! Kalau setakat nak memceceh dalam kelas, or ngn geng-geng aku tuh laen laa kan (=..=') Tapi betol, aku langsung tak tahu ! *sebab tuh time skolah karangan aku macam hape jer.* So, untuk 1st entry, memang sangat teruk and buruk laa kan penulisan aku. Ouh, kesayangan aku yang 2 orang adalah cik Zalikha and cik Bella :) Nih, aku tayang cket INTRO die.

Si blogger Faqihah yang umur 12 tahun tuh pon dasat agi writing die. Ngehh~

After revealing my 1st bad writing on blogging, aku pon amek next step by stalk blogger laen untuk jadikan panduan aku berblogging. Orang laen semua cakap and then jadikan blogger hot macam Fatin Liyana, Maria Elena, Ben Ashaari, Cik Epal, Lyssa, or Hanis Zalikha as sumber inspirasi diorang untuk berblogging kan ? Tapi aku tak. Sebab aku tahu, aku nih baru jer nak berjinak. So bagi aku, why aku kene follow step exactly macam diorang, right ? Yes, aku kene tengok blogger laen. Aku tak bermaksud blogger yang tak hot. Semua hot and awesome. I mean, at least blog yang simple,cute senang untuk aku ikot step diorang, as my guidance. Yelaa, blogger yang super duper hot nih, blog diorang MasyaAllah ! Dasyat kauuu !

Stalk punye stalk, plus dengan pertolongan makcik 2 orang tuh, aku pon start berblogging macam orang laen, macam korang :) And yes, aku ade kawan-kawan aku yakni ade belog awesome diorang tersendiri yang aku selalu jengah untuk aku mencari ilham and semangat menulis. Melalui blog diorang, barulah aku tahu wat tuh nih. Bila dah pro cket baru laa aku tengok blog laen. Blog yang ade tuto ke, ape ke macam Blog Lyssa. So, nih aku habaq mai cket blog-blog awesome yang aku selalu stalk dulu yepp ^__^

1. Zalikha Zakaria (click for more info)

2. Nabila Farhana (click for more info)

2. Aqmar Jusof (click for more info)


4. Hasyikin Ismail (click for more info)


*sory yup. Aku malas nak edit cantek-cantek. Asal nampak muke cumell tuh dah laa kan ? 
Sudi-sudian jengah mereka yep ! *


Tuh die mereka-mereka yang sangat aku sayang :) Haa sekarang kau tengok belog aku. Jadi bende dah. Kalau tak macam habuk aku tengok. Aku tak kate belog aku bagoossss sangat laa kan. Tapi for motivate diri sendiri, aku cakap belog aku dah awesome >__< ! Si awesome yang menawan~ Sampai loni aku still tak percaye yang aku dah sampai ke tahap macam nih. Yeah I mean, dah tahu wat semua sendiri tapi ngan usahe jugak laa. And aku dah berani nak wat GA segale bagai untuk korang lagi :) Aku rase sangat lega, syukur, happy and puas atas segale yang aku dah perhabiskan kat belog nih. Kalau kira, dah 3 bulan aku berblogging. Lame laa gak tuh kan ? And Alhamdulillah, kesayangan-kesayangan aku yang awesome sudi nak follow and bace segale bebelan kat belog aku nih hingga sekarang dah mencecah lebih 500 followers =') Glad to see you guys in my lists ! 


Dear kesayangan semua, terima kasih untuk segale support dari korang ! Tanpe korang, belog awesome nih takkan ade sekarang. I heart youu =) Muuuaaahhhh ~



Okeyla. Sayang korang, assalamualaikum...!

No comments:

Post a Comment

Copyright Reserved: simisimolek.blogspot.com