Total Patients In Ward

Daisypath cik Misi and blog Awesome

Daisypath Friendship tickers

August 27, 2012

Selamat Hari Raye !!




Anak Pak Abu beli mercun dekat pekan,
Bini die Timah pulak tengah shopping sakan,
Selamat Hari Raye saye ucapkan,
Segale silap and salah harap dimaafkan :) !!

Annoying~

Hye korang !! Okeyy aku tahu skang nih dah masuk raye ke-9. Sorry sangat sebab aku jarang laa on9 kat umah. Al maklumlaa tetamu tak henti datang *tetamu ke, atau kau yang kuar jalan raye nadia ? =..=* Heee :D  So, alang-alang tengah free nih aku take time jap untuk bebel dalam belog nih. 

Raye kali nih Alhamdulillah aku still lagi dapat duit raye ^_^ !! HAHA. Pakcik makcik aku cakap selagi belom keje and kawen, dapat lagi duit raye~ Ahaa, macam nih aku tak nak kawen ah ! Biar dapat tiap-tiap tahun kann ? Heee :D Sewel~ Ouh ye, persiapan raye untuk family aku tahun nih takde laa grand sangat. Well, macam korang nampak kat gambo sakai aku atas nun, kitorang tema Grey~~ Mama yang lorat nak kaler tuh. Papa lak tak habes-habes nak kaler putih. Haa next year pulak yee papa. 

Cakap pasal raye lagi, korang dah buat perbandingan kandungan lemak dalam badan korang before and after raye ? Untuk yang gurls, konpem dah kan ? Okeyy, include me. So what happen ngan badan aku ? I tell you guys, before raye aku punye gilak hempas pulas nak maintain weight and shape badan aku sampai turun hampir 3 KILO ! Sekarang ? Haa hambek ! Sekali die mendadak naik balek dalam 2 kilo ! Tak ke melampau namenye tuh =..=' ? Nasib laa baek kan naik cuti nih terus posting ke ward. Kemar cakap takde timbang-timbang berat nih. Harap-harap laa~ 

'ustaz don daniyal' *kononlaa*

Tak kesah laa ape nak jadi ngan badan aku nih. Asal aku sehat kan ? Yeaahh ! Hekhek. Before closing, aku nak bagi ceramah pendek sikit laa kan.
  • Kite nih beraye, raye jugak. TAPI, jangan lupa tanggungjawab yang lain taw ! Agak-agak dah tiba mase untuk jalankan tugas macam dah time untuk ke kerja or sekolah, jangan pulak buat-buat lupe ! Nih tak. Adik-adik aku kat umah nih pagi tadi kemain liat lagi nak bangun pegi sekolah. Sekali aku ketok pale sorang-sorang baru tahu =..='
  • Pastuh, Kalau nak makan tuh beringat sikit yup. Kurangkan lemak, gula, masin, semue-semue lah! Jage kesihatan korang taw. Makan untuk hidup, bukan hidup untuk makan ! *terasa kat diri sendiri* 
  • Lagi satu, kalau nak drive tuh elok-elok sikit. Tahu laa kereta baru, motor baru, tapi agak-agak laa kan kalau kau nak bawak. Kang kalau jadi papehal kan susahhhh. 
  • Harta benda jage baek-baek jangan nanti tertinggal situ sini. Yelaa, pakai benda baru katekann. Kite nih, biar laa bersederhana....Takyah nak menunjuk sangat pakai benda baru ke ape okey ? Orang meluat tengok nanti~
  • IBADAH jangan lupe :) Sebusy mane pon kite, lambat camne pon solat biar jangan tinggal yee :) *peringatan untuk aku jugak !*
  • Untuk adik-adik, jangan leka ngan mercun ke bom segale bagai ! BAHAYE tau tak ! Askar-askar aku kat umah nih asal dapat duit raye jee, pegi kedai beli mercun. Padan muke kene sesah ngan aku~ Kejam aku kan T_T
  • Haa, sape-sape yang cikgu or lecturer bagi keje sekolah, jangan tak buat pulak. Kalau study tuuuuu....ehem ehem. Aku pon tak dan nak menelaah semua tuh kann. Ngeeee~ Tapi at least kerja tuh buat laa okeyy :P
  • Lastly, jangan lupa kirim salam kat family korang yup !! Moge korang hepy laa ngan family korang raye kali nih :) 

##Maybe aku lambat wish, tapi hari raye kan ade sebulan ? ^_^



p/s : UTAMAKAN KESELAMATAN !!




Okeyla. Sayang korang, assalamualaikum...!


7 comments:

  1. hye..nak tambah follower n buat income dari blog?add fb i..=)
    http://www.facebook.com/hero.super.9843

    ReplyDelete
  2. Raya tahun ni agak pelik sikit walaupun nana makan extra banyak tapi berat turun. Pelikkkk! Kalau tahu makan extra extra banyak lagi biar extra turun :P Anyw, SELAMAT HARI RAYA :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow ! syoknye kalo macam nana !! haha. untungla~~ selamat hari raye gak ye :)

      Delete
  3. omeynyo misiiii!!! huhuhu bak duit raya :P

    ReplyDelete

Copyright Reserved: simisimolek.blogspot.com