Total Patients In Ward

Daisypath cik Misi and blog Awesome

Daisypath Friendship tickers

November 26, 2012

It's okey Nadia :')





Hai korang :) How's life treat you ? Okey ? Harap okey laa ye. Mine ? Well, hidup nih tak sah kalau tkde masalah kan ? Emm yeah, Allah akan selalu duga kita dengan macam-macam masalah. SETIAP orang tak kira apa darjat dia, status dia, or kondisi macam mane pon, He always give us something to face of. Kalau kita boleh harungi dengan sabar, Alhamdulillah.. Kalau tak ? Nauzubillah lah ye :) And now, aku orang yang sedang diuji. Sangat berat..Siyesly, kalau soal hati....aku kalah. No, bukan kalah macam give up ke ape ! Tapi benda nih something yang susah aku nak handle. What Allah did to my heart ?

Allah uji hati aku sekarang untuk aku tidak jadi seorang yang lemah, tidak berduka selalu and tidak putus asa. About what ? Soal hati, soal perasaan, soal...jodoh. I've never thought that something like this will happen. All this while, aku macam expect yang "yeah, everything's gonna be okey and smooth until the end.." But I'm wrong. Hidup tak selalu indah kan ? Kalau nak harapkan 100% benda akan berjalan lancar, memerlukan usaha yang sangat tough. In my case, I've try hard. Really hard. I do try everything untuk buatkan semuanya kekal. Tapi sampai satu masa, I feel lost. Aku terlalu mengharap sampai satu saat, bila hal yang tak diingini tuh jadi, aku down sangat. Ya Allah, peritnya rasa Allah je tahu :'( 




Kadang-kadang terpikir. Kalau dah tahu hati nih akan sakit, kenape sanggup lagi beri harapan. Manusia. Dalam hati nih sedar diri akan terluka namun masih lagi nak pertaruhkan pada yang tak sudi. Aku tahu aku nih tak kuat. Kuat nangis, pastuh kalau dah down tuh makan tak lalu laa ape laa. Patut ke ? Annoying gak bila pikir. Tapi tuh lah. Bila sedar yang hati nih dah remuk, macam kene siat, kene campak kat tong sampah, baru lah "ouh ! saket hati aku weyh !" Kenape perlu macam tuh ? Time nih, walau diubat dengan antibiotik pon tak lepas kau tau ! Ini orang kate terlalu mengharap and obses pade sesuatu benda. Tak semesti ape yang kita nampak indah depan mate, akan indah sampai bila-bila. Take note that. 

Kalau dulu, aku rasa and yakin sangat benda yang aku tengah hold, akan kekal dalam tangan. Aku silap. Kita tak nampak benda yang kita hold tuh boleh jatuh, hilang bila-bila jer. Walau niat betol macam mane pon harapkan benda tuh kekal dalam tangan, tapi kalau dah Allah kata nak hilang, hilang lah kan ? And and, mase tuh, jangan salahkan Allah atau orang lain kalau kita tak dapat. Actually, diri kita, hati kita yang responsible dalam hal nih. Sape suruh kita terlalu bergantung sangat pada benda tuh kan ? Bila dah jadi macam tuh, mula lah hati nak sedih, kecewa, and sakit bagai. Kite lupa yang kita masih ade Allah. No, Nadia. Tak boleh macam tuh okey :') ?


Allah dah janji nak beri saye kebahagiaan selepas Dia beri saye kedukaan. Saye sabar tunggu :')



Ye. Aku tahu Allah ade something yang more more more better than ape yang aku lalui sekarang. Aku bergantung sepenuhnya pada Dia. Mencintai sesuatu tidak salah. Asalkan jangan lupa pada Allah :) Maybe aku terlalu ignore kan Allah. Tuh yang Dia ambil benda berharga yang aku pegang kan ? Hati yang diberi oleh Allah nih sepatutnya dijaga dengan baik. So, jage sebaik mungkin and takyah nak berduka sangat ! Yang penting, aku dah pon lalui saat aku bahagie, and now saat aku kecewa pulak :') 


♥ Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YANG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH ♥



Well, korang mesti dapat agak kan ape aku lalui sekarang ? Emm macam kawan aku cakap, "perkara biase berlaku bila orang tuh adalah orang yang salah." Okeyyy. Kalau itu takdirNya, aku redha =) Tak perlu nak rabak sangat nangis kan ? *padahal kat kelas melalak depan lappy cam hape je pagi tadi=..=*  HAHAHA. Tak siyes, aku feel much better now. Alhamdulillah ya Allah aku boleh tempuh semua nih. Aku selalu berdoa biar Allah jauhkan aku dari sifat yang putus asa, nak melalak meroyan macam mati laki semua :D Aminnnn.. !! I learned something from my life. Everything's happen for a reason. That Allah wanna give us something more precious than what we've lost ^_^


 BAHAGIA bila BERSENDIRI ♥ Walau TIADA ssiapa yg MENEMANI ♥ sbb aku tahu ADA ALLAH yg sentiasa berada diHATI ni Terima kasih, Ya ALLAH♥



It's okey Nadia :') Be strong ! Aku bukan lah sekuat mane, aku bukan lah sesolehah mane. Tapi aku seorang hamba yang sedang berusaha untuk melangkah kearah keredhaan Allah =) Hukum karma masih ada. What goes around, comes around okey. So, chill~ ! For someone yang pernah ada dalam hati ini, *mungkin masih ade lagi T_T* semoge kamu sentiase dalam keredhaanNya. Dah, tuh jer. Tak nak pesan banyak-banyak ! Nanti nangis lagi :'(  Ohmaiii ! Melampau pulak aku type entry. Kering air liur orang nak bace hoyy ! Hekhek. Rase sampai tuh jer kot. For korang, jage diri, jage makan, jage minum, jage kesihatan taw ! *advice yang selalu aku bagi die ='(* Till that, take care and bye !

 Muka memang tersenyum, tapi hati kita Allah je yang tau betapa sedihnya. MasyaAllah. Semoga Allah kuatkan semangat kita



aku masih sayang die :')



Okeyla. Sayang korang, assalamualaikum...!

11 comments:

  1. sabar teh..
    kalau betul dia tu betul2 jodoh kite,sejauh kilometer mane pun die lari,pasti akan carik kite balik jugak.
    tapi kalu die bukan jodoh kite,sekuat maner pun kite gengam,kite ikat,sedekat maner pun die dengan kite,die akan pergi jugak..
    be strong girl!!!
    we are here,here...always support you..always,always n always!!!

    ReplyDelete
  2. sabar dear.setiap dugaan yang Allah berikan pasti ada kemanisan :)

    ReplyDelete
  3. awak. be strong okay. Allah uji sebab Dia sayang kita. Believe on Him okay. Smile :D

    ReplyDelete
  4. Dia tau kau kuat. Sebab tu Dia uji kau macam tuh. Sedih memang sedih. Tapi jangan biar kesedihan nie buat kau rasa down. Life must go on. Kalau ada jodoh, ade lah. Jangan risau. Awan nano, abg jamal sentiasa ada untuk kau. :D

    Chill laa okeyh. ! :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. huu. tuh laa ika..kadang2 aku lemah gak..tapi insyaAllah aku boleh harungi !!

      Delete
  5. sayang ko jugak lah..more n more dear!! :)

    ReplyDelete
  6. Sabar yee Nadia..
    Allah sayang awak tu..
    Nak menangis boleh je kalau itu yg melegakan awak..
    Smile dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang saye kalau rase nak nanges, saye akn nges tnpe was2! huu. dah bengkak mate..:')

      Delete

Copyright Reserved: simisimolek.blogspot.com