Total Patients In Ward

Daisypath cik Misi and blog Awesome

Daisypath Friendship tickers

November 29, 2012

Kami 100% LULUS !



Okey, okey. Tarik nafassss, fuhhhhhh ! *tangan excited sangat nak tulis* Hye korang !! Aku tengah excited sangat nih weyh :D Ouh, siyesly aku shocked gile ! Why, why ?? Ape dah jadi nih ?? 100% lulus what ?? Haa, tuh diaaaa. Kau dapat bayangkan tak aku dengan ekspresi muka excited gile bapak and duduk pon macam monyet kat atas kerusi nih ! Then nak tulis pon macam orang nak gi berak. HAHAHA *ohmaii, jejas reputasi aku depan budak-budak nih*

 Okey, nak dipendekkan story konon hot nih, pagi tadi iaitu 29hb November 2012 kitorang ade assembly pagi. Yeah, memang setiap bulan akan ade assembly. But tadi ade buat sekali majlis pelancaran TABUNG KECEMASAN GAZA. And for this event, kitorang, semester 3 students have to manage everything laa kan. Mean, setting segale bagai starting MC, penyambut tetamu, persembahan and watever lah. Of kos laaa, aku pon interprem kat atas pentas tuh ^__^   For the first time, aku join koir lagu patriotik. Yeah, dengan aku kena berdiri kat belakang sekali atas bangku, kalau nyanyi memang nampak muke aku terang-terang, tambah pulak aku nih mangkuk sangat tak hapal lagu 1 Malaysia, memang terbaek laa kan =..='  Takpe, cukup laa aku meng-sumbangkan suara aku untuk nyanyi kire okeyyyyy la kan ? Weeee~


Aku punya excited nih start bila puan pengarah kolej aku bagi speech kat depan. Mula-mula dia bebel laa pasal kolej apa semua. Then tetiba cakap pasal result exam. Ouh, result final exam ! Haa masa tuh baru laa masing-masing yang dari tadinya nak berak tak jadi, mengantuk mata jadi segauuu, and macam-macam laa. Aku ? Aku memang dah expect result akan keluar. Tapi bajet macam puan nak tepek kat board, sekali dia nak umum depan-depan. *tiba-tiba teringat kisah lamaT___T* Apa lagi, keras kakang laa aku kat situ ! Debauu weyhh aku cakap kau ! Firstly, puan umum untuk yang sem 5 and 4. Time sem 3, dia tanya mana kitorang. What happen ?

"Untuk Tahun 2 semester 1...Anda juga LULUS 100%... !" 
 *auditorium gegauu akibat suara jeritan yang nyaring------------*




Ya Allah syukur Alhamdulillah :') !!! Korang tahu tak, 2 sem kitorang tunggu saat nih taw taw ! Orang lain semua nak pandang slack kat kitorang sebelum nih ! Haaa, kitorang dah buktikan ! Yeah, dah buktikan ! Ya Allah, rasa berbaloi sangat usaha kitorang selama nih :') Nak-nak kitorang yang pernah fail sem lepas, rase syukur dia memang takleh nak gambarkan ! InsyaAllah, untuk next sem, kitorang akan kekalkan kejayaan yang macam nih ! Betul kata orang, nak seribu daya, taknak seribu dalih ^__^


Motif cerita ? Eh my blog anyway~ Takde laaa, gurau jer. *Kang ade kena cop bajet lak=P* Sorryyyy ! Alah, just nak kongsi happy yang aku rasa jer :') Allah tahu kitorang dah banyak bersabar dengan dugaan yang Dia bagi. Kali nih Dia buatkan kitorang senang hati dengan rezeki yang Dia bagi. Moga kitorang masih lagi dalam keredhaan Allah, aminnnn ! Korang pulak ? Okey yang dah habes final, good luck untuk result nanti ye. Yang on the way nak final, wish you all the best !! Banyakkan berdoa and usaha taw ! Doa biar Allah lapangkan dada korang tuh okey ? =) Ape-ape pon, jangan pernah rasa diri tak boleh ! That's forbidden ! Yakin dengan usaha, diri korang taw. Rezeki Allah ada kat mana-mana :) Jangan risau, Allah dah janji nak beri kita kejayaan kalau kita sentiasa berusaha and yakin dengan diri kita kan ? Kalau yakin dengan diri, sama lah dengan kita yakin pada Allah ! Ingat tuh !





p/s : Tahniah pada you all yang dah exam and dapat result baik ye :) Yang tak berjaya, cuba lagi taw ! Jangan give up ! Fighting~!





Okeyla. Sayang korang, assalamualaikum...!

11 comments:

  1. done following.. jemput lah ke ekynsnay.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  2. wohooo ALhamdulillah . tahniah akak mashamm ^^
    adek plak takot fail paper foodservice sanitation
    susah amat U_U

    ReplyDelete
    Replies
    1. huuuu :) eh jgn takot ! kuat smngat cket ! adek boleh buat pnye :)

      Delete
    2. memang da buat , tunggu result je meremang kak :D

      Delete
    3. lorh..xpe, yakin yg adek boleh lulus okey ! akak dulu sem 2 failed sbb asyik pkir akak fail. n wat haapen? btol2 jadi ! think pstve :)

      Delete

Copyright Reserved: simisimolek.blogspot.com