Total Patients In Ward

Daisypath cik Misi and blog Awesome

Daisypath Friendship tickers

November 03, 2012

**Oh my FINAL !** Wish me luck :')





Tak nak cakap banyak, tak nak cakap panjang. Aku bussssyyy sangat dengan nak final exam sekarang ! So, tersangat laa mintak maaf tak dapat nak update belog as I promised before :(  Nih pun, after 3 days amek kesempatan sat nak online taw. Kesian tak kesian tak. Emmm. Rasa serik dengan pengalaman lepas buat aku rase tertekan laa gak nak study nih, tapi Alhamdulillah aku boley control. So study pon kali nih macam lagi hebat laa. *kononkonon.

Dulu suka sangat study last minute sebab pikir konon laa boley ingat nanti time esoknya. Padahal tak tentu arah meraban semua aku time exam nak jawab paper tuh. Haa padan muka kan kat aku. Dah kene bebel ngan gegurls aku, baru lah ade inisiatif sikit nak study awal. Ya Allah, aku harap sangat biar hati aku nih kuat semangat sikit nak study. Jangan laa ade rase malas-malas nih. Buat mase skang terpakse tahan nafsu-nafsu nak maen game, online, kuar jalan-jalan ngan gegurls, lepaking and segale bagai semua. Korban jiwa sikit kalau nak berjaya nih. Kan ? Tapi konpem aku cakap kau, after final tak dan jugak nak layan semua tuh. Sebok kerja kat ward pulak dah. Parah haiihh jiwa rase lonim =..= Eh eh sabar, sabar. Tak baik mengeluh Nadia. *tarik nafas, lepas. Alah, takpelaa. Cuti nanti ade mase banyak kan. InsyaAllah, kalau sabar nak dapatkan ape kite nak, nanti Tuhan tuh datangkan benda yang lebih baik. Itu yang aku pegang :)
By the way, aku harap korang same-same doakan kejayaan aku dalam exam kali nih okey. Kejayaan kawan-kawan aku jugak. Biar Allah buka and terangkan hati kitorang semua untuk ngadap exam nanti. Moge semua lulus 100%. InsyaAllah, aminnn.


Ohya, aku harap aku dihindarkan dari perangai study macam nih. Jadi studo dah :P


Haa, hok yang nih pon jangan. Study smart okey !


Macam nih baru best. Study lepak, asalkan result biar gempak. 



Usaha, tawakal, doa yang penting ! Kejayaan itu hadiah dari Allah dan dalam mase yang same, ujian kita untuk menguji sama ada kite bersyukur atau tak dengan ape yang diberi. Jangan angkuh dan bangge ye ! Tolong kawan-kawan yang lemah, tak moh kedekut ilmu ! Ingat, berjaya sekali bukan bermakne dah bertepek kat dahi tuh kate kite nih berjaye sampai mati. No, no. Salah semua tuh ! And, and, gagal sekali tak bermakne gagal sampai mati gak. Hehehe :P Result yang kita dapat merujuk usaha kite selame nih and takat rezeki yang kita dapat mase tuh. Takyah nak frust menonggeng kalau gagal, kepoh sedunie kalau lulus ! Aku pon nyampah tengok nyahhh~ 

Eh, kate nak tulis pendek. Mule-mule kate pendek sebab ingatkan nanti takde idea nak tulis. Tapi makin taip makin banyak plak benda nak dibebelkan. Pastuh mule laa bising satu bilik "Aaarrghh, tak habes study lagi, tak habes lagi !" ------> sebabkan rase dah terleka menaip =..= Jangan nanti aku stress balek study sudaaahhhh. Ade kene angkut ngan ambulans sebab terlampau stress lak nanti. *ninonino. Oh, dah lah ! Nak sambung study ! Tata !



Okeyla. Sayang korang, assalamualaikum...!

3 comments:

  1. hahahaha cakap entry pendek tapi dah jadi pnjg . . lwk betul :p neway gud luck sis . . wish u all the best ! jgn mls2 tao :)

    ReplyDelete
  2. gudluck yaww! setadi rerajin! jgn stress! get enough sleep! :))

    ReplyDelete

Copyright Reserved: simisimolek.blogspot.com