Total Patients In Ward

Daisypath cik Misi and blog Awesome

Daisypath Friendship tickers

May 05, 2013

Randomness.

I'm dying.


*Tarik lappy. Termenung. Haih..~ breath in, lepas. Strecthing fingers, fake smile then start typing*


---------------------------------------------------------------------------------------------------


Hello bloggieee :) Ouh well, nampak gaya lammaaaaaaaaaaaaaaa dah tak update belog. SORRY SANGAT T__T. Too many works and memang aku busy yang amat tahap gaban punya. Bayangkan kan laa. Acano laa aku nak curi masa hadap lappy nih. Before exam mid sem, aku dah habiskan tenaga dekat ward, kerja shift malam pulak tuh. Then habis mid sem hari tuh pergi pulak semakkan diri dekat klinik yang mana area felda and yes, saaaannggaaat kecik as community posting. Kau bayangkan, aku kerja ikut office hour which is start dari pukul 8 sampai 5 petang. Balik kerja terus golek atas katil. Yeah, even klinik aku tak laa ramai nau patients, but still rasa penat sebab BOSAN. 


Tapi yang bestnya, kerja klinik boleh buat aku yang meroyan sangat nak kawen padahal takdak calon nih rancang masa depan ! Ah haaa ayat tak boleh blah kan :3 Rancang macam mana tuh takde kerja laa aku nak bagitahu. Kalau dekat klinik tuh kitorang yang sem 4 nih kerja bahagian Ibu dan Anak. *So boleh agak laa kan konon konon masa depan apa aku rancangkan >.< * Experiences yang sangat best sebab dapat belajar sikit sikit on how nak jaga ibu yang perinatal and postnatal. Tahu tak apa benda tuh ? Jangan kau angguk jer baca tapi tak tahu menda. Hahaha. Means ibu mengandung and after bersalin :) And of courseeee, sebut pasal postnatal, ada baby laa kan ? Ya ampun ya ampun, aku punya terkinja kalau ada baby yang datang, mengalahkan budak-budak zaman sekarang yang dapat main IPad ! Ehh, terrrrmention benda lain :3 Siapa punya anak datang, habis aku ambek buat macam anak sendiri. *nampak tak skang syndrome gatal nak kawen aku tuh ?*  Alahai, tak normal laa aku kalau takda gelenyar macam tuh kan ? Muahahaha :D
Ada dah aura tuh. Ada dah !!


Perfect 5 hot nurses~ Muahahaha.

Amboi cik Temah. Kau bab kawen, baby ke apa lajuuu jer. Heeeeeee. I admit it. Aku memang suka kalau bab baby or budak budak and kawen...? Boleylaaaa sikit-sikit~ Bukan apa, benda tuh kita akan rasa kan ? So, dia macam tak sabar nak tempuh alam tuh. HAHAHA ==' *tutup muka*  
Stop dah ngepek pasal nih. And nowww, after meroyan pasal baby, kawen etc etc, aku sekarang meroyan pasal FINAL EXAM pulak. Amaiigaaddd ! Nasib baik laa kolej bagi seminggu untuk revision weeks. Kalau tak tataw laa nak jadi apa wehh. Tapi sama jah aku rasa. Time kat kelas bukan dok study sangat. Sibuk laa heyy nak pot pet dengan gegurls. Lama tak jumpa katakannn. Cakap pasal apa ? Crush, hang out ke mana, kat mana beli benda tuh nih, blablabla. Plus, dan-dan pulak time tengah hot pasal Gwiyomi, memasing mula laa buat aksi konon konon comey kat kelas. Haaa nih termasuk laa oden :3 Pasang kat lappy, haa hambek sorang-sorang tunjuk gaya kau cepat ! Tengok laa sampai taruh lagu Gwiyomi kat belog. Tapi seriously, lama lama rasa annoying pulak. *thinking of what song aku nak letak after this* 


Eh eh. Me wif kakak :)


Then, bila kat kelas dah main-main, mula laa gelabah ayam kat bilik nak study tuh nih. Tak tentu arah dibuatnya. Buku sana sini atas katil kalut nak study. Atas meja study takyah nak kira laa. Dengan gula-gula lebih 10 biji kat tepi untuk SATU malam. Nasib laa study weeks sekejap. Kalau sebulan ? Tak ke aku nanti boleh kena kencing manis ? Pastuh soal tidur. Tahu tak mata aku nih dah sama level dengan panda ? Ya Allah hai, takut sangat tengok mata. Eye bagnya, sembamnya. Konon konon laa kan beli timun dengan Bella nak letak kat mata. Eye spa. Tapi sekali tak pernah buat. Alasan : Dok dang nak buat.


So, untuk exam kali nih memang laa orang kata paper paling heaven. Maksudnya paling relax and senang. Eh tak jugak okey. Aku rasa bahang study dia sama macam sem sebelum nih. Stress dia, dengan otak tepunya, sama jer semua. Okeylaa, yang buat senang sebabnya ada paper community health nursing tuh. TAPI, apa kau ingat tak pening otak aku nak baca ? Bab penyakit berjangkit, family planning, boleh lagi. Nih yang tanya fakta bagai pasal matlamat, objektif, memang tak laa kan aku nak hafal. Ace kau. Kau hafal ke matlamat sekolah kau ? Yang panjang lebar tapi tak semuanya ada kat sekolah kau ? Haaa cerita lain kang jadinyaaaa. Tapi aku, kena hafal semua tuh. Bukan aku soranglaa, kawan-kawan aku sekali laa. Kalau dekat Medical and Surgical Nursing toksah cakap. Siap nak bagi ingat punya pasal, kawan kat twitter ngadu selera makan naik tapi weight loss apa semua, aku boleh tibai cakap dia kena Hyperthyroidism ! Haa tak ke gelabah budak tuh ? Aku pon dok ngepek kat dia manifestasi bagai. Ahahahaha. Kesian dia. Eh tak, tak. Lepas tuh aku cakap laa aku main-main jer. Gila apa. Kang naya nama aku naik kat KKM : "Student nurse salah gunakan ilmu yang diberi membuatkan kacau bilau kehidupan seorang gadis".Takyah sebok nak ngepek panjang-panjang dah laa, nih jadual exam aku. Dah start satu paper pun Jumaat lepas.





Semua petang. Time otak tengah nak relax, time tuh exam. Takpe, insyaAllah segala apa yang kitorang dah usaha dapat hasil yang setimpal :) And korang, tolong doakan ye moga aku and gegurls aku lulus dengan cemerlang dalam final exam kali nih ! Paper Medical Jumaat lepas dah cukup buat jantung aku gugur, harap paper lepas nih okey. So, good luck lah kat gegurls aku  okey ! Tak lupa jugak kat korang if ada yang amek exam. Jangan stress, jangan over sangat study. Biar laa struggle dengan berhemah. Jangan sampai tak tidur ke apa taw. Doa banyak-banyak biar apa yang kita study masuk ke otak. Before start exam, call parents okey untuk dapat keberkatan. And paling penting, kesihatan diri jaga ! Makan tetap makan *kalau aku overdose makan* Heeeee. Yakin dengan diri, Allah akan bantu kita :) 






p/s : After final exam nak get ready for dinner pulak. Will coming up wif the story okey !





Okeyla. Sayang korang, assalamualaikum...!

2 comments:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete
  2. Оцените! вип проститутки Киев xxx5.xxx

    Мои прелести станут для тебя медом, а поцелуи - шампанским, от которого у тебя будет кружится голова. Я девушка - огонь! Проверишь? Позвони мне! Религия - великое может быть.

    ReplyDelete

Copyright Reserved: simisimolek.blogspot.com